Майже 60 торгівельних точок на Харківщині приєдналися до програми "Національний кешбек". Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Програма, запущена в рамках ініціативи "Зроблено в Україні", спрямована на підтримку вітчизняного виробника та стимулювання попиту на українську продукцію. Люди отримують можливість повернути 10% від вартості покупки товарів українського виробництва. Максимальний розмір щомісячного кешбеку становить 3000 гривень.

За інформацією Синєгубова, кешбек доступний для 235 тисяч українських товарів, включаючи продукти харчування, ліки, одяг та інші категорії. Повернені кошти можна використати для оплати комунальних послуг, медичних витрат, спортивних послуг або перерахувати на підтримку Сил оборони України.

Програма стартувала 2 вересня. За перший місяць до проєкту приєдналися 1,6 мільйонів громадян, оформлено 1,8 мільйонів карток. Загальна сума нарахованого кешбеку сягнула 42 мільйонів гривень.

Як відкрити картку для отримання кешбеку від держави

1. Щоб стати учасником програми Національний кешбек, необхідно подати заявку на відкриття картки для перерахунку кешбеку. Це можна зробити через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі. Також можна звернутися особисто до відділення банку.

Наразі учасниками програми є такі банки:

  • Приватбанк;
  • Укрсиббанк;
  • Акордбанк;
  • Sense Bank;
  • ПУМБ;
  • А-банк;
  • Глобус.

2. Визначити картки, з яких буде здійснюватись оплата за товари, та дати згоду на передання даних про транзакції під час купівлі товарів з цих карток (вони можуть бути різних банків).

3. Оновити мобільний застосунок "Дія", обрати сервіс Національний кешбек і позначити картку для виплати кешбеку.

Накопичені за місяць кошти приходитимуть раз на місяць до 20 числа наступного місяця на вказану картку. Як приклад, якщо товари були придбані у вересні, то кешбек буде нарахований до 20 жовтня.

Зняти готівку з карти неможливо, а використати нараховані кошти можна до 31 січня 2025 року.