ЗСУ продовжують наступати на Харківщині. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, сили оборони, незважаючи на запеклий опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку.

Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка-Соледар-Бахмут-Майорськ та Авдіївка-Опитне-Водяне-Піски-Мар'їнка-Павлівка, але успіху не має.

"Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам. На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та зміцнюємо межі оборони. Ми уважно відстежуємо дії противника на кордоні з республікою Білорусь та будуємо надійний щит захисту України з півночі", - зазначив Залужний у розмові з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, ворог не залишив своїх планів щодо Харківської області і жодного разу не зробив "жесту доброї волі". Біля самого кордону з РФ йдуть жорстокі бої, наші бійці звільняють кожен метр території ціною власних життів. Періодично окупанти намагаються атакувати у прикордонних селах, а на початку листопада з'явилася інформація про те, що ворог не залишає спроб диверсійно-розвідувальної роботи у прикордонних населених пунктах Дергачівського району.

Згідно з аналізом відкритих джерел, станом на 6 листопада українські захисники звільнили 37% територій, захоплених російськими окупантами після 24 лютого. Зазначається, що на даний момент під російською окупацією знаходиться 124 821 квадратний кілометр України.