Харків'яни скаржаться на спеку у квартирах. У місцевих пабликах і на форумах з'являються повідомлення про те, що у багатоповерхівках топлять занадто сильно.

У Харкові опалювальний сезон розпочався 24 жовтня. 31 жовтня, коли РФ вкотре вдарила ракетами по енергетичній інфраструктурі, тепла в квартирах не було по всьому місту кілька днів, потім ситуація налагодилася.

Сьогодні ж харків'яни пишуть, що у деяких квартирах - понад 20 градусів. Люди просять комунальників "прикрутити" опалення.

"Зараз у нас у звичайній "двушці" +26 градусів, батареї дуже гарячі. На вулиці відносно тепло - не думаю, що треба так сильно топити. Розумніше було б поберегти ці ресурси для зимових морозів. У нашому під'їзді є лічильник тепла, але все ж боюся платіжки", - розповіла SQ мешканка Олексіївки Марина.

Водночас мешканці інших районів скаржаться на відсутність опалення. Так, у телеграм-чаті департаменту житлово-комунального господарства багато заявок щодо відсутності тепла.

Досі немає опалення у будинках на Північній Салтівці. Там подати тепло у багатоповерхівки неможливо через численні пошкодження мереж у будинках.

Тарифи на тепло та гарячу воду у Харкові не змінилися, вони такі:

  • опалення - 1539,50 гривні за гігакалорію теплової енергії (або 39,38 гривні за квадратний метр площі);
  • гаряча вода з наявністю сушки для рушників - 93,22 гривні за кубометр;
  • гаряча вода без сушки для рушників - 86,32 гривні за кбометр.

З 3 листопада харків'яни можуть оплачувати ці послуги через відділення “Укрпошти” єдиною платіжкою та без комісії. Оплату комісії та розподіл платежів беруть на себе "Тепломережі".