П'ятий день поспіль окупанти обстрілюють села Івашки та Перовське Золочівської громади. Про це повідомив голова громади Віктор Коваленко.

"За сьогоднішній день було вже 14 "прильотів". Пошкоджено енергомережі та водопровід. Жертв немає. Пошкодження уточнюються", - сказав він.

За словами Коваленка, в російських снарядах є поражаючі елементи (на фото). Перовське та Івашки – це прикордонні села, сюди легко дістає російська артилерія, навіть якщо окупанти стріляють зі своєї території. Буквально за кілометр тут – уже кордон з агресором та села Білгородської області. Івашки зазнають ударів з першого дня війни, і не припиняються обстріли тут навіть після звільнення майже всієї території Харківської області. Іноді росіяни завдають і авіаударів – з вертольотів. Нещодавно село обстрілювали з гелікоптерів два дні поспіль.

За даними Генштабу, за минулу добу ворог обстрілював на Слобожанському напрямі з артилерії різних типів райони населених пунктів Глибоке, Огурцове, Охрімівка, Резникове, Стариця, Стрілеччя, Тернова Харківської області. На Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілював райони населених пунктів Дворічне, Загризове, Кислівка, Колодязне, Копанки, Котлярівка, Табаївка.

Сили оборони, незважаючи на запеклий опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку, зазначив головнокомандувач Валерій Залужний. Під окупацією на Харківщині залишається приблизно 1,5% території.