Підлітки, які підпалили в Харкові трансформаторну підстанцію за допомогою саморобної запалювальної суміші, причетні до серії підпалів автомобілів військовослужбовців, які відбулися ще в серпні. Про це повідомив голова Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

За його словами, у диверсії брали участь 4 хлопців віком від 14 до 16 років. Головним виконавцем став 16-річний підліток, який власноруч виготовив та застосував запалювальну суміш. Його 14-річний спільник фіксував подію на камеру мобільного телефону, тоді як двоє інших учасників виконували роль спостерігачів.

Мотивом злочинів, імовірно, стала фінансова винагорода: за даними правоохоронців, старший учасник групи обіцяв кожному спільнику по 300 доларів за участь у диверсії.

На даний момент двом учасникам групи вже повідомлено про підозру у умисному знищенні або пошкодженні майна шляхом підпалу. Слідство також перевіряє причетність усіх фігурантів справи до попередніх випадків підпалів автомобілів українських військовослужбовців.