У Харківській області спостерігається зростання дефіциту кадрів за останній рік. За даними центру зайнятості, нестача фахівців охоплює як професійно-технічні, так і спеціальності, що вимагають вищої освіти, пише "Об'єктив".

Через таку ситуацію на ринку праці відбувається перерозподіл трудових ресурсів - жінки активно долучаються до опанування професій, які раніше вважалися переважно чоловічими. Формуються групи для навчання жінок на водіїв трамваїв, тролейбусів, а також на трактористок та машиністок.

Директор центру Олександр Котуков повідомив, що найбільший попит спостерігається на електромонтерів, токарів, слюсарів, водіїв та фахівців будівельної сфери. Також не вистачає інженерів, юристів, менеджерів та бухгалтерів, особливо у державному та комунальному секторах.

За статистикою центру зайнятості, наразі в області відкрито понад 3,5 тисячі вакансій. Серед тих, хто звертається за послугами до служби зайнятості, 80% складають жінки. Це пов'язано з тим, що значна частина чоловіків перебуває на військовій службі.

З 15 по 18 жовтня у Харкові проходить ярмарок вакансій у вестибюлі станції метро "Майдан Конституції" із 10:00 до 13:00.

Фото ілюстративне