Сьогодні, 15 вересня, у Харкові з 15.17 до 15.28 пролунало кілька вибухів. За інформацією міського голови Ігоря Терехова, один з ударів був по житловій багатоповерхівці. Там почалася пожежа, є руйнування.

За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у Немишлянському районі, на цю хвилину - троє поранених.

Перед вибухами моніторінгові телеграм-канали повідомляли про зліт ворожої авіації та пуски КАБів.

Також, ворог завдав удар у районі Дергачів. Інформація щодо руйнувань та постраждалих встановлюється, зазначив голова МВА Вячеслав Задоренко.

Інформація буде оновлюватись.

UPD. 

Станом на 15:53 відомо про 25 постраждалих, з них - троє дітей. 

Станом на 15:04 - 28  поранених у Харкові внаслідок удару РФ по місту, - Терехов.

Станом на 16:23 Призедент України Володимир Зеленський повідомив, що у багатоповерховому будинку триває рятувальна операція та гасіння пожежі. Ворог влучив у 10 поверх будинка, між 9-м та 12-м поверхами – пожежа й завали.

Уже відомо про 33 поранених.

Станом на 16:32 начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко повідомив, що  Росія застосувала для удару по Харкову КАБ або ФАБ, били з тактичної авіації з району Бєлгорода, пише "Суспільне". За його словами, у місті зафіксовано одне влучання в багатоповерхівку.

Тимошко зазначив, що наразі інформації про загиблих немає, проте є кілька людей у тяжкому стані, серед поранених є діти.  Директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта зазначив, що всім дітям до 10 років. У них уламкові поранення, переломи, забої, струс головного мозку, є незначні опіки.

Крім того, Тимошко розповів про три влучання в передмісті: поблизу Циркунів, в Руській Лозовій і в Циркунівській громаді. Загалом, за його інформацією, зафіксовано близько 5 влучань.

За інформацією Олега Синєгубова, окупанти випустили по Харкову та району щонайменше 6 КАБів.

Станом на 16:55 рятувально-пошукова операція триває. Синєгубов повідомив, що у будинку зруйновано один під'їзд. Під завалами можуть бути люди. Пошкоджено щонайменше 1500 вікон та десятки автівок.

Троє людей у важкому стані. 

Проводиться евакуація жителів.

Станом на 17:00 Терехов повідомляє про 35 поранених, серед них троє дітей.

Станом на 17.25 госпіталізовано 12 людей, одна жінка та хлопчик 12 років - у важкому стані. Усім іншим постраждалим допомогу надають на місці.

Станом на 17.55 відомо, що 35 людей постраждали внаслідок обстрілу Харкова:

  • серед дорослих постраждалі віком від 33 до 86 років;
  • троє дітей віком 1, 4 та 12 років;
  • на цю хвилину госпіталізовано 14 людей.

Станом на 18.35 відомо, що 41 людина постраждала, серед них 4 дітей.

За даними ДСНС о 19:01 пожежу, площею 600 кв.м., локалізовано.

Фото: "Суспільне"