У Харкові за одну ніч підпалили 6 військових машин. За підозрою у скоєнні цього СБУ та Нацполіція затримали 22-річного чоловіка. Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула

Зловмисником виявився контрактник-дезертир, який самовільно залишив військову частину і переховувався в обласному центрі. Він активно шукав легкого заробітку в телеграм-каналах. На одному з таких ресурсів на молодика вийшов представник російської розвідки, який запропонував йому гроші в обмін на співпрацю. Завданням був підпал автотехніки ЗСУ.

Для виконання завдання хлопець вночі обходив територію міста, намагаючись знайти авто українських захисників. За одну ніч зловмиснику вдалося підпалити 6 службових автівок ЗСУ.

Щоб звітувати про виконання ворожого завдання, чоловік фіксував на камеру телефону свої дії під час підготовки та вчинення злочину. Спецслужби РФ планували використати це відео для підготовки спеціальних інформаційних операцій про нібито наявність антиукраїнського підпілля на Харківщині.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).
Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.