У Харкові чоловіка тримали у полоні у гаражі. Як повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області, 13 грудня до поліції надійшла інформація, що замкнений стукає та просить про допомогу.

За адресою виїхала слідчо-оперативна група.

За інформацією правоохоронців, у гаражі насильно утримували 30-річного чоловіка. Хазяїна гаража розшукали, ним виявився 40-річний харків'янин. Він закрив у своєму гараж чоловіка, бив його та вимагав повернути борг.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини) КК України. Чоловіка затримано.

Минулої зими у лісі під Харковом поліцейські знайшли харківського бізнесмена, якого вивезли з міста та пристебнули до власної машини, вимагаючи віддати неіснуючий борг у 1,5 млн гривень. На чоловіка напали біля будинку, силоміць заштовхали в машину та вивезли до лісу. Там його, вимагаючи вказати місце, де зберігає гроші. Після цього троє зловмисників забрали у бізнесмена ключі від квартири, пристебнули його до дверцят машини пластиковою стяжкою та втекли, залишивши з жертвою свого спільника. Через деякий час на місце прибули поліцейські, які звільнили потерпілого і затримали одного з нападників. Пізніше правоохоронці викрили ще троє учасників угруповання, причетних до викрадення.