Минулої доби харківські патрульні виявили ознаки сп'яніння у 26 водіїв. Про це повідомили у патрульній поліції Харківської області.

Зокрема, вчора за порушення комендантської години патрульні зупинили автомобіль AUDI. Під час спілкування з водієм інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп'яніння та запропонували пройти огляд. Прилад Драгер показав 1.11 проміле, що більш ніж у 5 разів перевищує допустиму норму. Поліцейські склали на чоловіка адміністративний матеріал за ст. 130 (Управління транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП, який надалі буде передано до суду.

Судячи зі статистики патрульних, щодня Харковом ганяють десятки п'яних за кермом. Так, наприклад, на початку листопада за добу спіймали 23 нетверезих водія. А наприкінці жовтня у одного з водіїв Драгер показав 2,76 проміле алкоголю, що перевищує допустиму норму в 13 разів! При стані більше 2 проміле вважається, що людина не здатна усвідомлювати те, що відбувається, найчастіше не може самостійно пересуватися.

У 2021 році було посилено покарання за водіння у нетверезому стані. П'яному водієві загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн. За повторне порушення упродовж року вже загрожує штраф 34 тис. грн. з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки з вилученням авто або без такого. А якщо водій порушить втретє, штраф становитиме 51 тисячу гривень плюс позбавлення прав на 10 років з конфіскацією транспортного засобу.