Мешканець Лозівського району Харківської області роками ґвалтував двох своїх неповнолітніх доньок. За даними прокуратури,  42-річний чоловік робив це систематично з весни 2022 року до жовтня 2024 року, поки правоохоронці не викрили його.

Жертвам на момент першого зґвалтування було 10 і 13 років. Дії сексуального характеру чоловік вчиняв, коли залишався з доньками наодинці. Він наказував дівчатам нікому не розповідати про те, що він з ними робить.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом зґвалтування осіб, які не досягли 14 років (ч. 4 ст. 152 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз він заарештований без права внесення застави.

У 2019 році Рада пропонувала створити в Україні реєстр педофілів та ввести для них примусову хімічну кастрацію, але президент Володимир Зеленський ветував цей закон.

Хімічна кастрація - це, по суті, гормональна терапія. Пацієнт або засуджений приймає препарат раз на місяць або раз на три місяці. Медики стверджують, що деактивація тестикул, які виділяють тестостерон, значно пригнічують сексуальний потяг у чоловіків. І після хірургічної, і після хімічної кастрації зберігається здатність до ерекції, але значною мірою втрачається сексуальний потяг. Медики Німеччини, де застосовується добровільна хімічна кастрація, зазначають, що серед тих, хто пройшов процедуру, рівень рецидиву - 3%. Серед тих, хто відмовився від хімічної кастрації, - 84%. Детальніше про хімічну кастрацію, аргумента "за" і "проти" - тут.