Колишній лісничий з Балаклії, який працював на росіян під час окупації міста, проведе 6,5 років у в'язниці. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними прокуратури, наприкінці липня 2022 року помічник лісничого ДП "Ізюмське лісове господарство" почав працювати на окупантів та отримав "підвищення" - посаду "директора" у незаконно створеному органі окупаційної влади ГП "Балаклейское лесное хозяйство".

Маючи повноваження "очільника" місцевого лісгоспу, колаборант закликав своїх колег працювати на нього та на нову "владу". 
Крім того, зловмисник сприяв незаконній вирубці лісу, який потім використовувався для укріплення позицій російських загарбників. 

Після звільнення Балаклії зрадник намагався уникнути відповідальності, переховувався. Наприкінці вересня 2022 року правоохоронці затримали колаборанта у Балаклії.

Суд визнав колишнього лісничого винним у колабораційній діяльності відповідно до частини 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Окрім позбавлення волі, вирок передбачає конфіскацію майна засудженого та позбавлення права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями.