Троє харків’ян підуть під суд за замовне вбивство. За даними прокуратури, у березні 2024 року у лісі поблизу вул. Рудничної (район Основи) двоє обвинувачених вбили 34-річного чоловіка, знімаючи це на телефон.

Жертві завдали по всьому тілу щонайменше 200 ударів металевим ломом та деревʼяною битою. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Правоохоронці затримали вбивць: ними виявились раніше неодноразово судимий 33-річний чоловік та 42-річний мешканець с. Мурафа.

Встановлено, що до 33-річного чоловіка  звернувся його давній знайомий та попросив вбити людину. Причиною він назвав великий борг, за вбивство пообіцяв винагороду.

33-річний фігурант, розуміючи, що він один не впорається, зв’язався зі своїм товаришем, який відбуває покарання у Харківському СІЗО. Той погодився взяти участь у злочині «дистанційно». Він підшукував «напарника» — 42-річного мешканця с. Мурафа.

Зараз усі троє обвинувачених перебувають під вартою. До Червонозаводського суду направлений обвинувальний акт за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю, на замовлення, із корисливих мотивів та за попередньою змовою групою осіб (п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Максимальна санкція, яка загрожує зловмисникам, — довічне позбавлення волі.

Головний фігурант — замовник вбивства — переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.