Сонячні електростанції планують встановлювати в лікарнях, школах, дитячих садках Харкова. Про це сьогодні, 14 липня, після відкриття такої станції в Міській клінічній лікарні №17 повідомив мер Ігор Терехов.

Крім того, сонячні панелі мають з'явитися в нових житлових мікрорайонах. За словами мера, у переході України на альтернативну енергетику зацікавлені міжнародні партнери, зокрема США, Велика Британія та Німеччина.

Терехов підкреслив, що це забезпечить стабільне електропостачання закладів соціальної сфери та дасть змогу економити ресурси.

"Протягом двох-трьох років, якщо дозволить військова ситуація, ми зможемо прийти до сонячної енергетики. А поки що будемо робити це потроху", - зазначив міський голова.

За його словами, надалі сонячні електростанції планують встановлювати у співпраці з благодійним фондом "RePower Ukraine", іншими донорами та силами місцевого бюджету.

На початку грудня 2022 року заступник директора "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів, що РФ ракетними ударами знищила всю генеруючу енергосистему в Харківській області, і регіон був змушений брати електрику в інших областях.