В окупованій Борівській громаді росіяни створюють "живий щит". Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"За даними аеророзвідки, кількість ворожих військ у громаді постійно змінюється. Багато хто з них розташувався в Боровій, Підлимані, Пісках-Радьковських та в лісовій зоні. Останнім часом місця скупчення ворожої техніки та живої сили противника все частіше зазнають поразки вогнем. окупанти разом із технікою почали переміщуватися ближче до будинків, щоб забезпечити собі таким чином "живий щит" із місцевого населення", - йдеться у повідомленні.

За інформацією селищної ради, ситуація в громаді стає ще більш напруженою та небезпечною. Постійне переміщення населеними пунктами озброєних російських солдатів та їхньої техніки, непередбачуваність поведінки ворожих військових щодо місцевих жителів, загроза заміни, обстріли та розрив снарядів посилюється ще й складним соціально-економічним становищем.

Нагадаємо, у Боровій окупанти збирають особисті дані у місцевих жителів.

Так, у деяких селах роздають гуманітарну допомогу, але отримати її можна лише за паспортом після надання своїх персональних даних окупантам. У зв'язку з цим багато завбачливо відмовляються від допомоги, щоб загарбники не змогли використати цю інформацію для проведення псевдореферендуму та інших маніпуляцій.