Харків позбавився російського радіо. На частоті 92,2 FM, де раніше можна було чути пропаганду з Бєлгорода, тепер веде мовлення "Радіо Накипіло", пише "Суспільне".

До цього "Радіо Накипіло" було доступне лише онлайн.

За словами головного редактора радіо Євгена Стрельцов, мовлення буде не лише у Харкові, а й у радіусі 40 км навколо міста. У планах - розпочати роботу на область, Куп'янськ та Вовчанськ.

"Ми працюємо на волонтерських засадах. Є медіагрупа "Накипіло", було бажання перезапустити радіо. Нас підтримувала медіагрупа. Найближчим часом є в планах отримати підтримку міжнародних партнерів", - розповів Стрельцов.

Радіо працюватиме цілодобово.

Харків'яни масово нарікали на російське радіо. У соцмережах писали, що у місті частіше ловляться хвилі з РФ. І якщо раніше їх можна було почути лише на Салтівці, то згодом станції "Харків Z" та "Радіо життя", спеціально створені у Росії для пропаганди, зазвучали по всьому місту. А після ворожих обстрілів, коли у Харкові зникало світло, приймачі ловили виключно російські станції.

Експерт з радіомовлення та редактор "Українського радіо" Всеволод Чебодаєв пояснив, що сьогодні складно глушити ворожі частоти. Справа в тому, що російські радіопередавачі значно потужніші.

У Держспецзв'язку розповіли, що п'ять радіокомпаній та національний телемарафон працюватимуть щонайменше три доби у разі блекауту. А ось подальша робота телеканалів та радіо залежить від доставки палива. На радіо працюватимуть середні хвилі, Українське радіо, FM-діапазон.