За половину грудня у Харкові випало 48 мм опадів, тоді як кліматична норма для грудня у нашому регіоні – 40 мм. Про це "Суспільному" розповів синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич.

"Тільки за добу 12 грудня в Харкові випало 24 мм опадів у вигляді дощу, тобто більше половини місячної норми. Для грудня такі рясні дощі не є звичним явищем, але в результаті потепління клімату, особливо відчутного в останні 20 років, вони можуть бути взимку частіше", - сказав синоптик.

На завтра, 14 грудня, у Харкові та області оголошено штормове попередження. Вночі та вранці - завірюха. Пориви вітру і в Харкові, і області - до 20 м/с. Вранці очікується ожеледиця. Температура у місті – від -2° до -4°, по області – до -6°. У поліції Харківської області закликали водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та виявляти максимальну обережність.

14 грудня вшановується пам'ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки цього дня у давні часи (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Якщо вітер із південно-західного переходив на західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.