Харків'янин, який воював і був у полоні, звинувачує воєнкомів у побитті.

Кілька днів тому в соцмережах з'явилося відео, на якому люди у військовій формі б'ють людину в цивільному одязі. У коментарі до відео повідомлялося, що НП сталася 8 серпня в Новобаварському районі, а на відео співробітники ТЦК б'ють військового, звільненого з полону. 

Потерпілий повідомив, що 9 серпня він побував у поліції, де йому рекомендували звертатися до Державного бюро розслідувань, але в харківській філії ДБР заяву приймати відмовилися. 

У Харківському ТЦК підтвердили, що мав місце конфлікт із військовослужбовцем запасу, який раніше перебував у полоні і нещодавно звільнився з лав ЗСУ. Призначено службове розслідування. За результатами розслідування буде вжито відповідних дисциплінарних, кадрових та організаційних заходів.

Також у ТЦК повідомили, що в соціальних мережах оприлюднено кілька відео конфліктів за участю військовослужбовців у Харківській області. За кожним випадком проводять перевірку. 

У ТЦК заявили, що до інцидентів у всіх випадках призводила агресивна поведінка громадян, які відмовлялися виконувати вимоги представників поліції або ЗСУ щодо надання військово-облікових документів або документів, що встановлюють особу.

У разі конфліктів із воєнкмами в ТЦК рекомендували звертатися до правоохоронних органів або на гарячу лінію Командування Сухопутних військ за телефоном 0-800-301-937.