Харківську тютюнову фабрику знову можна запустити, бо пошкодження будівель некритичні. Але загроза обстрілів залишається високою. Про це в інтерв'ю LIGA.net сказав глава українського представництва Philip Morris Максим Барабаш.

За його словами, на початку травня 2022 року на територію фабрики був приліт російської ракети. Пожежу оперативно загасили. Сама виробнича лінія не постраждала, тільки адмінбудівля.

"Виробництво можна запустити. Однак таке рішення не ухвалювалося, тому що загроза подальших обстрілів залишається дуже високою. Запуск виробництва - це складний процес, який займає кілька місяців. Фабрику не можна постійно запускати і зупиняти залежно від ситуації в регіоні. Це означає поставити під великий ризик життя 300-400 працівників. А цього ми робити не можемо", - зазначив Барабаш.

Наприкінці червня 2023 року стало відомо, що компанія Philip Morris International планує побудувати фабрику на Західній Україні - у Львівській області. Тоді в компанії зазначили, що робочі місця на новому виробництві запропонують насамперед працівникам харківського підприємства.

За словами Максима Барабаша, на львівській фабриці планується випускати близько 7 млрд сигарет на рік. У харківської була потужність виробництва в 40 млрд сигарет на рік.

Гендиректор "Philip Morris Україна" додав: харківське виробництво назавжди закривати не планують, але в "середньостроковій" перспективі тютюнову фабрику в Харкові не відкриють.