З 20 січня у Куп'янській громаді відновлюють дистанційне навчання у школах. Цю інформацію "Суспільному" підтвердила керівник відділу освіти Куп'янської міської військової адміністрації Лариса Поєдинцева.

"Наші школи дуже пошкоджені. Було вирішено змінити мережу - із 10 навчальних закладів ми робимо 3", - розповіла Поєдинцева.

Свою роботу дистанційно відновлять школи у Куп'янську, Куп'янську-Вузловому та Ковшарівці. За словами керівника місцевого відділу освіти, заняття будуть дистанційно, але на базі цих навчальних закладів можуть проводитись і консультативні заняття, бо не всі школярі мають комп'ютери чи доступ до інтернету. У вибраних школах є пункти обігріву.

За словами Лариси Поєдинцевої, дистанційною освітою у Куп'янській громаді цікавляться й ті, хто виїхав за межі України. Додаткову інформацію можна дізнатись за телефоном: +380989284728.

У свою чергу, у ХОВА розповіли, що, незважаючи на те, що бойові дії в Харківській області ще продовжуються, вже планується, як на Харківщині відновлюватимуть навчання та реалізовуватимуть проект першої леді України Олени Зеленської з реформування дитячого харчування. За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, пілотний проект із нової системи дитячого харчування у навчальних закладах буде запущений у навчальних закладах Лозової та найближчих населених пунктах. Після успішної реалізації його буде поширено на всю територію Харківщини. Однією з особливостей проекту є те, що підбір моделі харчування стане індивідуальним для кожної громади. Харчування учнів буде збалансованим та відповідатиме найвищим стандартам якості.

У Харкові на початку 2022 року, до війни, нове харчування вже почали впроваджувати у школах та дитячих садках. В оновленому меню, яке розробив відомий український кулінар Євген Клопотенко, обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження та консервів. Водночас збільшено кількість молока та кисломолочних продуктів, м'яса, риби, бобових, круп, свіжих овочів та фруктів. У Харкові, за словами голови департаменту освіти міськради, таке нововведення батьки сприйняли неоднозначно. Так, у сім'ях, де давно запроваджується здорове харчування, позитивно відгукувалися про нове меню. Однак деякі батьки вважали, що їхня дитина "залишається голодною".