До Харкова повертають дельфінів, евакуйованих на початку війни. Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на тренера Владислава Литневського.

Тварини із харківського дельфінарію вимушено гостювали в Одесі. В евакуацію відправили сімох дельфінів, двох морських котиків та морську левицю. Дорога тривала близько 20-ї години. Тварин супроводжували ветеринар та чотири тренери.

Із Одеси чотирьох дельфінів відправили до Румунії. Вони й досі перебувають за кордоном, їх планують повернути згодом. Серед тих, хто повернувся з евакуації, - дельфіни Злата та Місяць. За словами тренера, ці тварини вже адаптувалися.

"Більшість тварин вивезли. Залишилися тільки Зевс і Бьюті, тому що у них народилася Мрія. Вона була дуже маленька, досі харчується молоком, і тому її не можна транспортувати", - повідомив Літневський.

Дельфінятко народилося у квітні, у Вербну неділю, вже після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Як розповідали у дельфінарії, тваринам, як і людям, довелося звикати до постійних звуків обстрілів. Вони лягали на дно, а за 15-20 хвилин після того, як стихали звуки пострілів, поверталися до активного життя.

Після початку воєнних дій на території Харківської області дельфінарій припинив роботу. З 1 грудня вистави відновили. Вони проходять у малій теплій залі, розрахованій на 32 глядачів.

713669cc92ecfa6c a3f3238a034e845c a879fe6df7395014 f6288bebd01ea68d