11 жовтня, місто Куп'янськ Харківської області зазнало масованої повітряної атаки з боку РФ. За інформацією голови обласної поліції Володимира Тимошка, на місто було скинуто 13 керованих авіаційних бомб, серед яких дві ОДАБ-1500. Внаслідок обстрілу загинули чоловік та жінка. Поранено було 12 людей: 6 чоловіків та 6 жінок.

ОДАБ-1500 - це термобаричний снаряд часів СРСР. За 10 метрів до цілі він випускає рідину у вигляді аерозолю і запалює її. Це називають об'ємним вибухом. Це створює потужну вогняну хмару та ударну хвилю з екстремально високим тиском. Цей боєприпас вирізняється винятковою руйнівною силою та рідко використовується порівняно з іншими авіабомбами.

Зі інформацією ДСНС, в результаті ворожої атаки сталися пожежі за різними адресами. Вогонь охопив 2 приватних житлових будинки та 2 господарчі споруди на загальній площі близько 240 м.кв.

Крім того зайнявся сухостій поруч з оселями. До ліквідації наслідків залучались:

  • 15 рятувальників та
  • 3 одиниці техніки ДСНС.

Останнім часом росіяни обстрілюють Куп'янськ по кілька разів на день практично з усіх видів зброї. Крім того, на Куп'янському напрямку збільшилася "сіра зона"