На Харківщині 790 заявників придбали нове житло за програмою "єВідновлення". Загальна вартість придбаного житла склала понад 981 мільйон гривень. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За допомогою житлових сертифікатів у Харківській області придбано 573 об'єкти нерухомості:

  • 424 квартири;
  • 149 приватних житлових будинків.

Більшість учасників програми обрали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах. Інші придбали нерухомість на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Програма "єВідновлення" була створена для того, щоб люди, житло яких пошкоджено або зруйновано внаслідок обстрілів, отримали компенсацію від держави.

Допомога передбачає певні зобов'язання з боку отримувачів: після завершення відновлювальних робіт необхідно надати відповідне інформаційне повідомлення. Це можна зробити двома способами:

  • у застосунку Дія;
  • через ЦНАП.

Також, важливо знати, що люди, які отримали гроші через "єВідновлення", мають за них відзвітувати. Терміни подання звітності залежать від категорії отриманої компенсації, детальніше - читайте у нашому матеріалі.