На тлі інтенсивних бойових дій на Харківщині, американський Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив свій останній аналіз ситуації, спростовуючи заяви російської сторони. Згідно з даними ISW, станом на 11 жовтня не було зафіксовано жодних підтверджених змін лінії фронту ні на півночі Харківської області, ні на Куп'янському напрямку.

Російські джерела стверджували, що війська РФ просунулися поблизу села Кислівка Куп’янського району, але Інститут вивчення війни не знайшов візуального підтвердження цієї заяви. Російські військові продовжували наступ на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на схід від Куп’янська поблизу Петропавлівки; на південний схід від Куп’янська біля Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Стельмахівки та Піщаного.

За даними аналітиків, військові РФ продовжували наступальні операції на північному сході від Харкова поблизу Вовчанська, Стариці та Тихого.

Крім того, у зведенні ISW було згадування про нещодавнє знищення українськими силами російського вертольота Мі-8 на Харківському напрямку.