Сьогодні, 12 вересня, Рада оборони Харківської області підтримала рішення про примусову та обов'язкову евакуацію 269 дітей з трьох громад Куп’янського району. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Евакуацію проводять із 29 населених пунктів:

  • Куп'янська громада - 10 населених пунктів, 158 дітей;
  • Курилівська громада - 6 населених пунктів, 41 дитина;
  • Кіндрашівська громада - 13 населених пунктів, 70 дітей. 

На сьогодні вже евакуювали 10 родин.

За даними Синєгубова, усі евакуйовані отримають матеріальну допомогу від міжнародних партнерів, гуманітарну, психологічну та юридичну підтримку. 

Також усі, хто цього потребує, отримує тимчасове проживання. У тому числі є можливість евакуації в інші області України.

"Гаряча лінія" з питань евакуації:

  • 0-800-33-92-91

Ситуація на Куп'янському напрямку залишається напруженою. Лише протягом 10 вересня російські сили здійснили 12 атак. Куп'янськ зазнав нападів з використанням безпілотних літальних апаратів. Наступного дня, 11 вересня, російські війська обстріляли місто із танків.

Андрій Канашевич, очільник Куп'янської районної військової адміністрації, говорив, що інтенсивність обстрілів Куп'янська та прилеглих територій значно зросла. Під ударами опинилися практично всі населені пункти, розташовані вздовж лівого берега річки Оскол, включаючи сам Куп'янськ. За його словами, лінія фронту наближається до міста.