Армія РФ 12 вересня масовано обстріляла смт Козача Лопань. Про це повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

Козача Лопань розташована на півночі Харківської області. До війни тут проживало понад 5 тисяч осіб. Селище було в окупації з першого дня війни. Звільнили Козачу Лопань у вересні 2022 року внаслідок контрнаступу ЗСУ. Від селища до кордону з РФ - два кілометри, тому російські війська можуть обстрілювати Козачу Лопань навіть зі своєї території. 

За словами В'ячеслава Задоренка, росіяни завдали по селищу щонайменше 14 ударів. За попередніми даними, обстріл вівся з мінометів.

Унаслідок обстрілу пошкоджено понад 10 будинків, автівки місцевих жителів і лінії електропередач, через що в селищі немає світла. Люди не постраждали.

Під удар потрапив підрозділ ДСНС. Обстрілом пошкодило вікна та службовий автомобіль пожежно-рятувального поста.

Староста Козачої Лопані Людмила Вакуленко розповіла, що селище вже близько двох тижнів не піддається танковим обстрілам, які до цього відбувалися регулярно, пише МГ "Об'єктив". Імовірно танк, з якого били по селищу, знищено. Проте росіяни продовжують бити по Козачій Лопані з вертольотів, мінометів і гармат.