На світанку 12 червня РФ вдарила по селищу Шевченкове Куп'янського району з РСЗВ. Як повідомили в прокуратурі, поранення дістали двоє людей - чоловік і жінка.

За даними голови Шевченківської військової адміністрації Сергія Старикова, пошкоджено близько 40 будинків, пише "Суспільне".

"Було влучання особисто в мій будинок, сильні пошкодження. Поранення ноги отримала жінка, у чоловіка поранення тулуба. Вони перебувають у стані середньої тяжкості", - розповів Стариков.

До вторгнення РФ у Шевченковому мешкало близько семи тисяч осіб. Селище перебувало в окупації, звільнили його 8 вересня 2022 року. Бійці ЗСУ виявили селище у вкрай зруйнованому стані. На початку жовтня минулого року в Шевченковому місцеві жителі ще знаходили трупи окупантів, яких погризли собаки.

Після звільнення Шевченкове не раз опинялося під шквальним вогнем російської артилерії або під ракетними ударами. Так, на початку січня 2023 року по селищу вдарили ракетами С-300. Під удар потрапив ринок, загинуло двоє людей, ще п'ятеро дістали поранення.