Жителів Чугуєва Харківської області просять дотримуватися світломаскування. З таким проханням до городян звернулася мерія.

"Звертаюсь з важливим питанням нашої безпеки - про необхідність дотримання режиму світломаскування. Завдяки героїзму та військовій майстерності наших захисників ворог був відкинутий від кордонів Чугуївської громади, завдяки цьому більшість із нас почувалися спокійнішими. Але це помилкове почуття. За доказами далеко ходити не треба, ми вночі чули неприємні гучні звуки, які нагадали нам вкотре, що війна триває", - розповів головний спеціаліст служби з питань НС та цивільного захисту населення Чугуївської міськради Олег Багрій.

За його словами, ворог, розлючений успіхами ЗСУ на фронті, може вдатися до будь-яких підступних дій, у тому числі спрямованих проти мирних людей. Тому важливо, щоб і бізнес, і мешканці будинків дотримувалися правил світломаскування.

Харків'яни й жителі області дотримуються світломаскування з першого дня війни - вимикають світло у будинках та зашторюють вікна, - роблячи таким чином житлові будинки непомітними для ворога. У Харкові з вечора 24 лютого до сьогодні немає вуличного освітлення. За словами мера Ігоря Терехова, включати його забороняють військові з міркувань безпеки.

Наприкінці березня в області велася серйозна боротьба із порушниками світломаскування. Наприклад, у Краснограді та Пісочині будинки, мешканці яких не вимикали світло, примусово відключали від електропостачання.

Але згодом на Харківщині з'явилися громади, в яких вирішили включати освітлення у вечірній час на центральних вулицях. Першою стала Сахновщинська. У селах громади та безпосередньо у Сахновщині Красноградського району вуличне освітлення включають у вечірній час до 21:00. Потім сетомаскірування скасували у Лозовій.