У Харкові йде планова вакцинація свійських тварин від сказу. Як розповіли в Обласній державній лікарні ветеринарної медицини, упродовж листопада-грудня прищепити кішок та собак можна буде на дільницях комунального підприємства «Жилкомсервіс».

Вакцинація тварин буде проводитись безкоштовно. Вартість довідки про щеплення, що видається ветеринарним лікарем – 9,06 грн. Інформація про дату, місце та час проведення вакцинації буде розміщена на дошках оголошень в житлових будинках, але можна переглянути її і в інтернеті - за посиланням.

З початку року в Харкові від сказу щеплено понад 11 тисяч домашніх тварин. Ветеринари кажуть: єдиний спосіб убезпечити своїх улюбленців від цього захворювання – вакцинація. Щеплення має щороку повторюватися. Сказ - це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, яке стрімко пошкоджує центральну нервову систему. При зволіканні з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча. Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус, подряпину та мікропошкодження шкіри, а також через попадання зараженої слини на слизові. Людей найчастіше інфікують коти та собаки, а в дикій природі – лисиці та вовки.

Якщо ж у вас ще немає свійської тварини, то, можливо, зима – найкращий час, щоб її завести. Біля котів так приємно грітися. Але якщо серйозно, цим ви можете врятувати кота чи кішку, адже нещодавно стало відомо: харківському притулку потрібно терміново влаштувати 100 котів. Як повідомили у КП “Центр поводження з тваринами”, обігрівати "Будинок кішок" цієї зими неможливо. У теплій будівлі є місця лише для 20 тварин, а решта залишаться у холодних вольєрах.