У Красноградському районі Харківської області 45-річний чоловік лікувався від наркотиків і продавав їх. Про це повідомили у прокуратурі.

Чоловік був раніше судимий за наркозлочини. З липня 2023 року він зареєструвався на програму замісної терапії в декількох медичних закладах. Це дозволило йому отримувати значно більше таблеток метадону, ніж передбачено нормами. Надлишок препарату він збував іншим наркозалежним особам.

Зловмисника викрили в січні 2024 року. Під час обшуку в чоловіка також виявили подрібнений канабіс, який він зберігав для особистого вживання.

Під час судового розгляду обвинувачений частково визнав свою провину, підтвердивши факт незаконного отримання метадону в медичних закладах та зберігання канабісу, але заперечував збут наркотиків. Однак прокурори Красноградської окружної прокуратури надали достатньо доказів для доведення вини підсудного.

За результатами судового розгляду чоловіка визнано винним та засуджено до 7 років і 1 місяця позбавлення волі. Додатково йому заборонено протягом 3 років обіймати посади або займатися діяльністю, пов'язаною з обліком, збереженням та управлінням матеріальними цінностями. Суд також постановив конфіскувати майно засудженого.