Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу 11 травня повідомив, що жодного населеного пункту росіянами не захоплено.

Він розповів, що наразі тривають жорсткі, активні бойові дії у прикордонні - це 3-5-кілометрова зона. Бої йдуть у Стрілечій, Пильній, Борисівці, в районі Олійникового та Огірцевого на півночі Харківської області.

Щодо сірої зони, він зазначив, що вона відучора не збільшилась й ворог фактично перебуває на прикордонних позиціях. У сірій зоні наразі перебувають три населені пункти: Пильна, Стрілеча та Борисівка.

Також, Олег Синєгубов повідомив, що росіяни пробували наступати на інших напрямках на Харківщині. Вони обстрілювали селища та, пробували висувати ДРГ, їх всіх зупинено. Активність по цих напрямках зараз не фіксується.

Очільник ХОВА повідомив, що українські війська стикалися з різними спробами ворожих сил проникнути на українську територію. В одних населених пунктах вторгалися невеликі групи до 20 осіб, в інших - до 30 бійців. В деяких випадках противник залучав броньовану техніку, зокрема танки. Наприклад, на Вовчанському напрямку ворог намагався заїхати танками, але частина з них була знищена, а частина відступила. Трохи південніше, ближче до Липців, противник просувався піхотними силами, однак йому не вдалося досягти успіху. Ці невеликі групи не є ДРГ, а радше спробами ворога виявити українські позиції та території шляхом ведення розвідки боєм.

Росіяни вчора, 10 травня, пішли в атаку на півночі Харківщини - вони безуспішно намагалась прорвати кордон біля Вовчанська. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ЗСУ знали про плани РФ наступати на півночі Харківської області, тому зустріли російські війська артилерійським вогнем.