На вулицях Харкова комунальники наносять нову дорожню розмітку. Бригади КП "Шляхрембуд" нанесли оновлену розмітку на вулицях Алчевських, Чернишівській, Мироносицькій, проспектах Олександрівському, Льва Ландау та Науки.

В Україні вступили в силу зміни в ПДР, згідно з якими розмітку, звану зебру, повинні використовувати як на регульованих, так і на нерегульованих пішохідних переходах. Раніше пішохідні переходи позначали по краях пунктирними лініями.

За словами урбаніста Олександра Рака, такі зміни покликані підвищити видимість пішохідних переходів.

Олександр Рак додав, що розмітка "зебра" на регульованих переходах застосовується і в європейських країнах – наприклад, у Польщі.

За словами представників патрульної поліції, в Харкові найбільш злісними порушниками ПДР є не водії, а пішоходи. За словами заступника начальника Департаменту патрульної поліції Харківської області Ярослава Диняка, у 2022 році найпоширенішим порушенням правил став перехід дороги в недозволеному місці. За це передбачено штраф у розмірі 255 грн.

Нагадуємо, що якщо на дорозі намальована "зебра", але при цьому горить червоний сигнал світлофора, то в першу чергу потрібно дивитися на нього.