26-річний безробітний задушив жінку на фоні тривалих суперечок щодо оплати комуналки, а свідка злочину взяв у заручники. Про це повідомили у прокуратурі.

Трагедія сталася 16 грудня 2023 року у селі Караван Красноградського району. Підозрюваний разом зі своєю 19-річною вагітною дівчиною жив у будинку її 45-річної тітки. У день вбивства жінка дивилась телевізор у кімнаті. Чоловік підійшов ззаду і надягнув на голову жертви поліетиленовий пакет: жінка втратила свідомість. Після цього він зв'язав її та задушив мотузкою. Щоб приховати сліди злочину, чоловік переніс тіло до сусіднього порожнього будинку.

Ситуація ускладнилася тим, що свідком убивства стала вагітна дівчина злочинця. Побоюючись викриття, він кілька днів утримував її в будинку, погрожуючи ножем та сокирою. Зрештою чоловік зателефонував до поліції, зізнався у скоєному та попросив вибачення у своєї дівчини.

20 грудня 2023 року підозрюваного було затримано та взято під варту без права на заставу. У прокуратурі зазначили, що він уже був неоднразово засуджений. Чоловіку було висунуте звинувачення за фактом умисного вбивства, вчиненого особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, а також за фактом незаконного позбавлення волі (п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 146 КК України).

На суді чоловік визнав свою провину та розкаявся. Чоловік  заявив суду, що є дуже емоційною людиною та іноді у нього стаються спалахи гніву, які він не в змозі контролювати.

23 травня 2024 року Нововодолазький районний суд Харківської області спочатку призначив чоловікові покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Однак прокуратура не погодилася з цим рішенням і подала апеляцію, вимагаючи довічного ув'язнення.

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури: злочинцю було призначено довічне ув'язнення.