У Харківській області бійці бригади “Спартан” взяли в полон 5 росіян. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупуванні “Харків”.

Російські військові мали завдання – зайняти посадку, окопатися і чекати на підкріплення, але замість цього потрапили в полон.

Полонені - у віці від 29 до 42 років. Усі - колишні засуджені, контракти підписали влітку цього року, перебуваючи в різних СІЗО. На війну проти України вони пішли, щоб звільнитися від кримінальної відповідальності та отримати гроші. Декому з них обіцяли орден та 60 діб відпустки за взяття в полон офіцера ЗСУ. 

"Спартан" - 3-тя бригада оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана у складі Національної гвардії України. Бригада сформована влітку 2014 року. Від початку повномасштабного вторгнення РФ підрозділи бригади обороняли Харків, брали участь у контрнаступі в Харківській області восени 2022 року, а також у боях за Бахмут. У межах рекрутингової кампанії "Гвардія наступу" у 2023 році бригада отримала назву "Спартан".

Двома тижнями раніше бійці ЗСУ взяли в полон 20 російських військових на Вовчанському агрегатному заводі, який звільнили 24 вересня.

Фото - ілюстративне