У Куп'янську залишилася 1 дитина, яку планували евакуювати разом з родиною. Про це повідомив начальник Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, пише "KHARKIV Today".

За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, на початок жовтня в Куп'янському районі залишалося 2780 дітей, із яких 275 перебували в населених пунктах, що постійно обстрілюються.

Загалом на території 8 громад району все ще залишається понад 32 000 мешканців, серед яких майже половина - пенсіонери.

Інфраструктура Куп'янського  району зазнала значних райнувань. У понад 40 населених пунктах відсутнє газопостачання, а 20 селищ повністю знеструмлені. Крім того, більше 6 тисяч домів у Петропавлівці, Кіндрашівці та Ківшарівці частково залишились без електрики. Такі великі населені пункти, як Ківшарівка та Курилівка, - без газу.

Куп'янський район щодня потерпає від інтенсивних атак російських загарбників. Окупанти систематично обстрілюють цивільні об'єкти та мирне населення, використовуючи широкий арсенал засобів ураження. Так, 7 жовтня Куп'янськ зазнав численних ударів із використанням безпілотників, КАБів та артилерійських систем.

Зважаючи на щоденні обстріли цивільної інфраструктури та наближення опалювального сезону, місцева влада закликає жителів Куп'янського району евакуюватися до більш безпечних регіонів України. Канашевич раніше говорив, що складна ситуація на Куп'янському напрямку створює загрозу для 4000 мешканців на лівому березі Осколу. Наразі у Харкові розгортають ще 6000 місць для ВПО.

У вересні примусову евакуацію родин з дітьми оголосили в трьох громадах району:

  • Куп'янській;
  • Курилівській;
  • Кіндрашівській.