На Куп'янському напрямку збільшилася "сіра зона". За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, російські військові подекуди з'являються у тих населених пунктах, де їх раніше не було, пише "Думка".

На цій ділянці фронту росіяни здійснюють від 10 до 20, а іноді й більше штурмових атак за добу.

"Є постійна динаміка бойових дій. Ворог заходить на певні території, після того проводиться його знищення. Так, є відповідно "сіра зона", є територія ведення активних бойових дій. Втрат позицій наших військових на цьому напрямку не допущено", - підкреслив Синєгубов.

На Борівському напрямку окупанти зосередилися на руйнуванні логістичних маршрутів та масовано застосовують керовані авіабомби по цивільних населених пунктах. ЗСУ намагаються стримати просування противника, щоб не пустити його вглиб території.

Незважаючи на складну ситуацію, Синєгубов підкреслює, що фронт залишається стабільним.

Начальник штабу 4-ї прикордонної комендатури швидкого реагування бригади "Помста" Максим Вичавка говорив, що ВСУ бракує сил та засобів для проведення масштабних контрнаступальних операцій на Куп'янському напрямку.

Бойові дії на Куп'янському напрямку тривають з кінця 2022 року. Восени 2024 року ворог здійснив просування в бік Куп'янська, наблизившись до річки Оскіл. Місцева влада закликає жителів Куп'янського району евакуюватися.