Жителі передмістя Харкова можуть отримати матеріальну допомогу. Йдеться про жителів селища Пересічне, які постраждали від ракетного удару 7 жовтня, пише "Слобідський край".

Унаслідок ракетного удару по Пересічному було пошкоджено кілька багатоповерхівок і 4 автомобілі. Через гостру реакцію на стрес по допомогу до лікарів звернулися двоє людей.

Як повідомив голова Солоницівської громади Андрій Литвинов, сильно пошкоджено два багатоповерхові будинки - постраждало 70 квартир. Мешканцям надали плівку та ОСБ-плити, щоб вони змогли забити вікна.

Селищна рада ухвалила рішення відремонтувати дахи будинків із коштів місцевого бюджету. Зараз на місці прильоту працюють підрядники, які оцінюють вартість ремонту. Після цього кожному мешканцю пошкоджених будинків нададуть комерційну пропозицію, з якою вони зможуть подати заяву на матеріальну допомогу, щоб відремонтувати житло.

Для оформлення матеріальної допомоги представники селищної ради 10-12 жовтня з 9-00 до 16-00 проводитимуть виїзний прийом за адресою:

  • смт Пересічне, вул. Берегова, буд.79, кв. 2.

Які потрібні документи::

  • документи на житло;
  • паспорт (за наявності ID-паспорта - виписка з реєстрацією місця проживання);
  • ІПН;
  • документи, що підтверджують витрати на купівлю будівельних матеріалів, вікон, дверей тощо;
  • реквізити рахунку, відкритого в банку, на який буде перераховано кошти, у форматі IBAN.

Крім того, постраждалі від війни харків'яни та жителі області можуть отримати фінансову допомогу від Естонської ради у справах біженців - 3600 гривень на людину щомісяця. Як це зробити - у нашому матеріалі.