Ймовірна передача РФ іранських балістичних ракет є загрозою для харків’ян. Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише "Укрінформ".

Синєгубов нагадав, що РФ вже била по Харкову іноземними ракетами, які отримала від іншого свого партнера - Північної Кореї.

"Коли була перша інформація, що вони отримали ракети від Північної Кореї, то відразу дві ракети, аналог “Іскандера”, вдарили по центральній частині Харкова. Ми це відчули зразу. Як тільки в росіян з’явиться новий тип озброєння, який вони зможуть масово застосовувати, звичайно, що це пряма небезпека для харків’ян", - заявив голова ХОВА.

Видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців повідомляло, що Іран відправив до Росії свої балістичні ракети малої дальності Fateh-360 (від 30 до 120 км). 

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані передачу балістичних ракет РФ заперечував. Але раніше Іран вже передавав РФ озброєння – БПЛА Shahed 136, якими росіяни постійно завдають ударів по Україні, в тому числі й по Харкову.