До Харкова долітають далеко не всі ракети, які випускає РФ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"На жаль, Харківщина має такого "сусіда" надто близько. Ракета, випущена з території Росії, долітає за лічені секунди. Тому часу для укриття замало. Ще раз звертаємось до мешканців області бути максимально обережними! Але хочу зазначити: кількість ракет, яка до нас прилітає, далеко не дорівнює кількості ракет, які випускають росіяни. ЗСУ працюють на всі 100%!" - Поділився Синегубов.

За його словами, лінія фронту в області за останні дні не змінилася, ворог не захопив жодного метра нової території. На північному, північно-східному та Ізюмському напрямках продовжуються активні бої.

Глава ХОВА наголосив, що Харків та область залишаються для Росії принциповими цілями, однак у регіоні цілодобово працюють над зміцненням позицій та зміцненням обороноздатності.

Нагадаємо, окупанти завдали чергового ракетного удару по Харкову. Як повідомили у прокуратурі, 10 липня близько 3:30 окупанти завдали ракетних ударів по Слобідському та Основ'янському районам Харкова.

Перша ракета потрапила на територію навчального закладу, що спричинило його руйнування. Інша ракета потрапила на територію приватного будинку. Зазнав поранення 62-річний житель. Крім того, частково пошкоджено територію дитячого санаторію, розташованого поряд.