У Вовчанську Харківської області впала 500-кілограмова російська авіабомба і не розірвалася. Про це повідомив головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський, пише "Суспільне".

КАБ-500 була прийнята на озброєння у 1975 році. Одночасно з некерованим варіантом був розроблений варіант бомби, що корегується, наводиться на ціль за допомогою телевізійної головки самонаведення (ГСН), або координатор цілі. Бойова частина бомби може бути бетонобійною для руйнування бетонних перекриттів, фугасною та об'ємнодетонуючою.

За словами патрульного, бомба впала у 100 метрах від житлових будинків і десь за 50 метрів від колишнього пляжу на річці Вовчій. Після деокупації у Вовчанську знаходили близько шести авіабомб, що не розірвалися.

Харківський припустив, що снаряд, ймовірно, вийшов із ладу.

Є такі випадки, коли вони просто зариваються в землю. А другий упав неподалік Вовчанська, його теж забрали. Той, можливо, трохи довше лежав, тижнів зо два", — сказав Харківський.

Під час вилучення авіабомби росіяни запустили БПЛА.

"У той час, як ми вилучали перший КАБ, у Вовчанськ залетіли два ворожих FPV-дрони. Від нас вони були приблизно за пів кілометра. Один хлопці "погасили" РЕБом, один пролетів повз і щось вразив. Зазвичай, влучають по цивільній інфраструктурі. Вони кожного дня атакують місто безпілотниками", — каже патрульний.

Нещодавно у Харківській області біля Куп’янська сапери підірвали бомбу ФАБ-500, яка не здетонувала.