На Куп'янсько-Лиманському напрямку армія РФ за добу здійснила 12 авіанальотів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, також на цьому напрямку відбулося 3 бойових зіткнення і 555 обстрілів різними калібрами і системами.

Українські воїни на Куп'янському фронті за добу знищили 59 окупантів, 96 росіян дістали поранення. Один військовий РФ потрапив у полон. Також українські захисники залишили окупантів без двох бойових машин піхоти, безпілотника "Орлан-10" і БМД-4. Це російська бойова гусенична гусенична плаваюча машина, призначена для транспортування особового складу повітряно-десантних військ.

За словами Череватого, на Куп'янсько-Лиманському напрямку ворог намагається атакувати, але з дещо меншою динамікою порівняно з Бахмутським напрямком.

Під постійними обстрілами залишається Куп'янськ. 9 травня РФ вдарила по місту ракетами "Іскандер". Унаслідок ракетного удару пошкоджено будівлі місцевого підприємства та п'ять приватних будинків. Три людини дістали поранення.

За даними Генштабу, опублікованими у вечірньому зведенні 10 травня, протягом доби противник завдав одного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки в Донецькій області. Крім того, РФ завдала 35 авіаційних ударів і здійснила 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської області. Постраждали мирні жителі.

У Генштабі кажуть: імовірність нанесення ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою.