РФ скинула авіабомбу на магазин під Лозовою Харківської області. За даними голови Лозівської громади Сергія Зеленського, зранку 8 грудня під удар потрапила Царедарівка.

КАБ – це керована авіаційна бомба. Таку бомбу скидають із літака, причому  для запуску КАБУ літакам необов’язково входити у зону враження ПВО. Чим вище й на більшій швидкості літак скидає КАБ, тим далі летітиме бомба. Вага – від 500 до 1500 кг.

КАБи мають не дуже високу точність удару. Російські пілоти випускають авіабомбу не по цілі, а по певному сектору, і в разі влучання бомби завдають величезних руйнувань. Кілька таких бомб можуть повністю знищити п’ятиповерховий будинок.

Після прильоту КАБу у Царедарівці споруда магазину з товаром знищена повністю.

У приміщенні знаходились чотири людини, вони вижили. Продавець зазнала опіків, їй допомогли на місці. Зараз постраждала знаходиться під наглядом сімейного лікаря.

Згоріли речі двох працівників, знищені документи. Також був пошкоджений приватний будинок.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, протягом доби артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 17 населених пунктів Харківщини: Гурів Козачок Богодухівського району, Ветеринарне, Гранів Харківського району, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району та ін.

Учора зранку у с. Моначинівка Куп’янського району внаслідок обстрілу пошкоджений житловий будинок та об‘єкт критичної інфраструктури. Відключено від газопостачання 37 абонентів, триває робота з підключення.