Сьогодні, 9 жовтня, близько 10 години РФ обстріляла Купʼянськ баражуючим боєприпасом на базі FPV-дрона, який влучив біля цивільного автомобіля. Про це повідомили у Харківській ОВА.

Поранення отримав 65-річний чоловік. Його стан - легкий. Всю необхідну медичну допомогу він отримав на місці. Від госпіталізації чоловік відмовився.

Крім того, близько 10:30 росіяни вдарили FPV-дроном по цивільній автівці у Козачій Лопані. Поранення отримала 76-річна жінка. Її госпіталізували. В автівці було троє людей, розказав голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, всі місцеві. Чоловіки зазнали контузій та гострих реакцій на стрес, від госпіталізації відмовилися.

"Козача Лопань щодня піддається ворожим обстрілам і атакам дронів. Пересуватися селищем небезпечно, особливо на автомобілях, оскільки окупанти свідомо обирають їх як цілі і чинять терор проти мирного населення", - підкреслив Задоренко.

Нещодавно голова Харківської ОВА Олег Синєгубов говорив, що росіяни полюють за цивільними автомобілями та людьми на зупинках в Харківській області.

Так, 3 жовтня РФ вдарила дроном по зупинці у Куп'янську. Поранені були двоє людей, у тому числі 16-річна дівчина.