Харківські лісники закликають до тотальної заборони на відвідування лісів, щоб зменшити навантаження на сили реагування, які займаються ліквідацією наслідків ворожих атак. Про це сьогодні, 9 вересня повідомили у Слобожанському лісовому офісі.

З початку вересня в лісах регіону масово спалахують пожежі. Швидкому поширенню полум'я сприяла суха погода та сильні пориви вітру. Висока температура горіння спричиняла інтенсивну детонацію вибухонебезпечних предметів, залишених росіянами під час окупації частини району.

Начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов під час брифінгу в ХОВА розповів, що за тиждень у природних екосистемах області сталося 603 пожежі, з них 55 спричинені ворожими обстрілами. Більше 20 пожеж - лісові, вони знищили насадження на площі близько 2,2 тисячі гектарів. Внаслідок загорянь 11 людей зазнали травм та опіків.

Найбільша пожежа, викликана ворожими ударами, перекинулася з території Донецької області і в межах Харківщини випалила ділянку лісу площею понад 1,65 тисячі гектарів. Вогонь також перекинувся на село Студенок Ізюмського району, знищивши 302 будівлі.

За даними Слобожанського лісового офісу, наразі горить також понад 20 га лісу на території Зміївської та Жовтневої філій. У зв'язку з критичною ситуацією громадян просять утриматися від відвідування лісів.