Станом на 9 вересня "Авторській школі Бойка" ще не відновили ліцензію, призупинену 1 липня. Проте її відновлення очікується найближчими днями. Про це повідомила директорка департаменту освіти Харківської ОВА Ольга Безпалова, пише "Суспільне".

Школа Бойка - приватний навчальний заклад у Харкові. Одним із засновників був Сергій Бойко, який викладав англійську мову за власною методикою. У 2024 році школі виповнюється 30 років.

За словами Ольги Безпалової, після відновлення ліцензії школа зможе працювати лише в дистанційному форматі. Для переходу на змішану форму навчання школі необхідно забезпечити укриття, що відповідає вимогам Державним будівельним нормам України. Вона наголосила, що у разі, якщо школа продовжить роботу без належного укриття, ліцензію можуть анулювати остаточно.

23 червня 2024 року РФ завдала авіаудару по школі, її корпуси зазнали значних пошкоджень. Вихованців закладу у момент атаки в будівлі не було, серед постраждалих - працівниця закладу. Для удару по закладу росіяни уперше в Харкові застосували модифікований КАБ-250. Директор школи Олександр Макагон заявляв, що зруйнований заклад планують відновити.

Олег Синєгубов, керівник Харківської ОВА, раніше заявляв про можливість продовження терміну призупинення ліцензії, якщо недоліки не будуть усунені. Раніше зазначалося, що призупинення ліцензії діє до 1 вересня 2024 року