На Куп'янському напрямку Харківської області ситуація залишається напруженою. Село Синьківка продовжує бути сірою зоною, росіяни її не захопили, як зазначили 8 вересня у Інституті вивчення війни (ISW).

За інформацією від очільника Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова, за останні півроку ситуація там суттєво не змінилася, пише "Суспільне".

Синьківка розташована за 9 кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. Бої в районі цього села тривають з кінця 2022 року. Через активні бойові дії із села виїхали всі мешканці, воно повністю зруйноване. Наразі село не контролюється жодною зі сторін постійно. Російська техніка періодично заходить на територію села, після чого її знищують українські сили.

Синєгубов зазначив, що Куп'янський напрямок ворог обрав як пріоритетний для своїх атак. Щодоби тут відбувається від 10 до 20 бойових зіткнень. Стосовно ситуації біля Кругляківки, Синєгубов запевняє, що зберігаються логістичні маршрути для евакуації цивільних з лівого берега. За необхідності, евакуаційні заходи проводяться в усіх населених пунктах, які перебувають під контролем ЗСУ.

За словами речниці 14-ї окремої механізованої бригади Надії Замриги(бригада саме тримає оборону на цьому напрямку), у росіян лишився намір захопити Куп'янськ. Останнім часом російські сили зменшили використання важкої техніки, натомість збільшилися втрати живої сили ворога. Нещодавно на Куп'янському напрямку українська армія одним дроном знищила російську систему ППО - зенітно-ракетний комплекс "Тор".

Замрига підкреслила, що ворог продовжує обстрілювати українські позиції та населені пункти, використовуючи широкий спектр озброєння: від авіабомб до артилерії, дронів і мінометів.