Російські війська обстрілами практично знищили велике село Липці неподалік Харкова. Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев у телемарафоні.

Липці - велике село в 30-ти кілометрах на північ від Харкова. До війни тут проживало понад 4 тис. осіб. 24 лютого 2022 року село окупували росіяни. У вересні того ж року ЗСУ його звільнили. Після цього Липці постійно обстрілювалися російськими військами. Обстріли значно посилилися після того, як 10 травня 2024 року росіяни розгорнули новий наступ на півночі Харківської області.

Саранцев порівняв ситуацію на ділянках фронту на північ від Харкова зі становищем у Вовчанську, де чотири місяці тривають інтенсивні бої, і росіяни активно застосовують КАБи. Він зазначив, що низка населених пунктів зруйновані так само, як Вовчанськ: Липці майже знищені, значні руйнування - у селі Глибоке на північ від Липців і в селищі Козача Лопань.

За оцінкою Саранцева, росіяни діють невибірково, вони не мають жодної військової стратегії, обстрілюючи прикордонні райони, їхній основний задум - дестабілізувати обстановку, посіяти паніку й недовіру в цивільних до військово-політичного керівництва країни та ЗСУ.