Колишнього поліцейського, який передавав росіянам дані про місця дислокації ЗСУ, засудили до довічного ув'язнення. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокурори довели, що на початку повномасштабного вторгнення РФ з оперуповноваженим 3-ого відділу управління оперативної служби поліції в Харківській області зв'язався його брат - чинний співробітник ФСБ РФ у Бєлгородській області.

Поліцейський погодився передавати ФСБ дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, блокпостів у Харкові та області.

Поліцейський приховано фотографував об'єкти з геолокаціями та надсилав брату через "телеграм". Серед будівель, які сфотографував зрадник, були торговий центр у Харкові та обласне управління СБУ.

У травні 2022 року правоохоронці затримали поліцейського в Харківському районі. У його службовій машині виявили незареєстровану зброю. Чоловіка було звільнено з поліції.

На судовому засіданні колишній поліцейський своєї провини не визнав.

Вироком суду першої інстанції екс-правоохоронцю призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Сторона захисту не погодилася з вироком і подала апеляцію. 

Колегія суддів Харківського апеляційного суду залишила вирок без зміни.