Завдяки економії електроенергії населенням Харківщина вписується у ліміти її споживання. Про це повідомив на прес-брифінгу голова ХОВА Олег Синєгубов.

Він розповів, що харків'яни економно використовують електроенергію, і область вписується у ті ліміти, які їй дає "Укренерго", тож іноді вдається обійтися без відключень. У разі поразки критичної інфраструктури в області діє 320 Пунктів незламності. Енергетики працюють над стабілізацією ситуації практично цілодобово.

Голова ХОВА додав, що на деокупованих територіях запустили всі котельні, які планувалися до роботи цього опалювального сезону. Опалення є у всіх вцілілих будинках.

"Нам вдалося в стислий термін відновити критичну інфраструктуру. Однак кожне місто – це окрема історія. Наприклад, у Куп'янську поки що працюють усі котельні, хоча місто під постійними обстрілами і сильно зруйноване. В Ізюмі, як і планували, запустили 6 уцілілих котелень, 18 – зруйновано", - розповів Синєгубов.

За його словами, винятком є Вовчанська громада, яка опалюється переважно електроенергією або дровами, оскільки місто отримувало газопостачання з території Росії. Про те, що Вовчанську доведеться пережити зиму без газу, говорили ще восени минулого року. За словами керівника місцевої військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі, до настання зими вирішувалися питання із забезпеченням населення дровами, буржуйками, обігрівачами.

Ще з радянських часів частину житлового фонду та котелень у Вовчанську було підключено до російського газопроводу – від нього залежало близько 16 тисяч осіб. Газ у місто постачався через російське місто Шебекіно. За весь час незалежності України нову гілку газопроводу так і не проклали, хоча обласна влада порушувала це питання.