Влітку 2022 року 56-річна колаборантка з Куп'янського району добровільно погодилась на співпрацю з окупантами. Суд виніс їй вирок - 6 років за гратами, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

За даними прокуратури, мешканка с. Гусинка до повномасштабного вторгнення РФ працювала в органах місцевого самоврядування Кіндрашівської громади. Підчас окупації жінка обійняла посаду "и. о. помощника начальника отдела (сельський) Кондрашовского территориального отдела ВГА Купянского района Харьковской области".

З червня 2022 року колаборантка забезпечувала збір даних для виплати мешканцям с. Гусинка так званої "матеріальної допомоги"  в російських рублях і формувала акти прийому-передачі грошових коштів. За даними СБУ, ця інформація могла бути використана для нав'язування російського громадянства та фальсифікації результатів псевдореферендуму.

Крім того, зрадниця займалася ремонтом опалення в школі для розміщення там російських військових та вела облік перейменування вулиць в одному з сіл.

Жінка працювала на росіян до звільнення Куп'янського району українськими військами. Її затримали в листопаді минулого року.

Під час судового розгляду жінка визнала вину лише частково та зазначила, що погодилась працювати на ворога під тиском погроз з боку окупантів.

Суд визнав обвинувачену винною у колабораційній діяльності згідно ч. 5 ст. 111-1 КК України. Окрім 6 років в'язниці, їй заборонено обіймати державні посади протягом 10 років та конфісковано все майно.